ב-Online
 
 
 
 
 
 
 
 
סעודה מפסקת חגים 

סעודה מפסקת חגים

 
 
אורי קושניר

החגים נגמרים והמשקל מתנכל לנו באכזריות. להלן מתכונים לארוחה דלת פחמימות ושומן, אבל עשירה בטעם ומקוריות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
שמתם לב איך המשקל התחיל לזייף בזמן האחרון? לא אכלתם הרבה בחגים השנה, הברזתם לדודה מעפולה (שלא מאמינה לכם אפילו לרגע שהייתם חולים) ובכל זאת הופיעו פתאום כמה וכמה קילוגרמים מיותרים באזור המותניים. אם יש לכם זיכרון ארוך, אתם בוודאי זוכרים את הפעם הקודמת בה נחתה הזמנה רשמית לדיאטה בתא הדואר של מחלקת דימוי עצמי באונה הימנית שלכם ואיך הניסיונות חסרי הסיכוי לשרוד על מלפפונים חיים וגבינת חצי אחוז הסתיימו בהשלמת קלוריות לילית בתוך קופסת גלידה.

אז למרות שדיאטה היא לא בדיוק המומחיות שלי וכנראה לא תתפסו אותי עם מלפפון חי ביד, הבאתי לכם שתי ארוחות קלילות לאחרי החגים, שתיהן דלות יחסית בפחמימות ושומנים, שתיהן מתאימות לימי השרב הנוכחי ובשתיהן אין אפילו זכר לגפילטע פיש.
 

ארוחה קלה ים תיכונית

מרק גספצ`ו
 מרק גספצ`ו   
גספצ`ו (ל 6 כוסות)

המצרכים:
1 קילו עגבניות בשלות, מקולפות, מגולענות וללא החלק הירוק
1 פלפל ירוק בינוני מגולען וקצוץ
1 פלפל אדום בינוני מגולען וקצוץ
1 פלפל צ`ילי טרי קטן (אם רוצים)
1 בצל קטן קצוץ
1 מלפפון מקולף וקצוץ - רק החלק בלי הגרעינים
3 שיני שום מקולפות ומעוכות
2 כוסות יוגורט סמיך
3 כפות חומץ יין אדום
3 כפות שמן זית

מי קרח
מעט מכל הירקות קצוצים היטב לקישוט

ההכנה:
1. טוחנים את כל הירקות (חוץ מאלו ששומרים לקישוט) במעבד מזון ביחד עם חצי מהיוגורט עד שלא נותרות חתיכות גדולות.
2. מסננים דרך מסננת גסה, מצננים במקרר במשך 6 שעות לפחות, לפני ההגשה מוסיפים את שארית היוגורט, מי קרח לדילול ומקשטים בירקות. אפשר לקשט גם בכוסברה.
 
קרפצ`יו פילה
 קרפצ`יו פילה   
סלט ראשי קלמארי (ל 6 סועדים)

המצרכים:
600 גרם ראשי קלמארי נקיים.
4 כפות מיץ ליים (או מיץ לימון)
1 כפית אורגנו יבש טחון או 1 כף אורגנו טרי קצוץ דק
½ כפית זרעי שומר
2 שיני שום כתושות
½ כוס שמן זית
¼ כוס חומץ יין אדום
פקעת שומר מקולפת, חתוכה לרבעים ופרוסה דק או כמה גבעולי סלרי פרוסים דק ובאלכסון.

ההכנה:
1. משרים את הראשים במקרר במיץ הלימון למשך 6 שעות לפחות.
2. מרתיחים בסיר כמות גדולה של מים עם מלח (בערך כפית לליטר) ומבשלים בה את הקלמארי לא יותר מדקה. בסיר נוסף מכינים מי קרח אליהם מעבירים את הקלמארי להפסקת הבישול.
3. מערבבים בקערה את התבלינים והחומץ, מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי בחישה נמרצת, עד שמתקבל רוטב אחיד.
4. מסננים את הקלמארי מהמים, מניחים בכלי עמוק עם השומר והרוטב ומשהים במקרר למשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה.

קרפצ`יו

המצרכים:
80-100 גרם פילה או סינטה בקר לאדם
חומץ בלזמי
שמן זית
פרמזן
פלפל שחור
מלח

ההכנה:
1. פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות (או מבקשים מהקצב שיפרוס לכם בשר לקרפצ`יו.
2. מניחים את הפרוסות על צלחת שטוחה, בוזקים חומץ בלזמי, שמן זית, מלח, פלפל ופרמזן ומגישים.
3. אפשר להוסיף גם עלי ארגולה או בזיליקום ושום כתוש.

 
 
מרק מלון (ל 6 סועדים)

המצרכים:
מלונים במשקל כולל של כ 2 קילו, מקולפים וללא הגרעינים.
3 כפות דבש
כף ג`ינג`ר טרי קצוץ
3 כפות מיץ לימון

ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את המלונים יחד עם הג`ינג`ר, מיץ הלימון והדבש.
2. מסננים דרך מסננת ומצננים.
3. מגישים בקעריות מרק ומקשטים בכדורי מלון קטנים.
 

ארוחה קלה יפנית

מרק מיסו יפני
 מרק מיסו יפני   
מרק מיסו (ל 6 סועדים)

המצרכים:
4 וחצי כוסות מים
3 כפות מיסו
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
3-4 פטריות טריות פרוסות דק
כפית שמן שומשום

ההכנה:
1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל הירוק כדקה
2. ממיסים את המיסו בכוס מים. מוסיפים את שאר המים לסיר ואז את המיסו המומס.
3. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומוסיפים את הפטריות. מגישים.
 
סאשימי

המצרכים:
פילטים של דגי ים טריים - טונה, סלמון, פלמידה, סיבס
ווסאבי
ג`ינג`ר כבוש
רוטב סויה


ההכנה:
חותכים את הפילטים לחתיכות בגודל של כ 4 על 2 ס"מ ובעובי כ 5 מ"מ. מגישים עם הסויה, הווסאבי והג`ינגר. אפשר להגיש אורז לבן ליד ומומלץ להגיש קנקן תה יפני המיועד לחציצה בין טעמי הדגים השונים.
 
טרטר פילה יפני

המצרכים לסועד:
100 גרם פילה בקר קצוץ לקוביות של כחצי ס"מ (לא טחון!)
1 ביצת שליו
1 כף סאקה
1-2 כפות רוטב סויה
1 כפית מיסו לבן
1 כפית שמן שומשום.
1 בצל ירוק קצוץ

ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים חוץ מהביצה, יוצרים צורת חצי כדור עם גומה באמצעו ושוברים את הביצה לתוכה. מגישים.

עוגת מוס לימון יפנית (לא ממש דיאטטית)

המצרכים:
100 גר` גבינת שמנת
2 חלמונים
קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון
75 מ"ל שמנת מתוקה
3 חלבונים
45 גרם סוכר
כפית אבקת ג`לטין
כף וחצי מים


ההכנה:
1. ממיסים את הג`לטין במים מעל סיר כפול.
2. מסננים את גבינת השמנת דרך מסננת דקה, מוסיפים את הלימון וקליפת הלימון ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
4. מניחים קערה בינונית מעל קערה המלאה במי קרח, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת לא יציבה.
5. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מקפלים את הג`לטין והקצפת לתוך תערובת הגבינה ואז מוסיפים בעדינות את קצף החלמונים.
6. מעבירים לתבנית ומצננים במקרר עד שהתערובת יציבה.

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by